Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

...com si deixàssim de banda el futur.

trenllevant | 03 Novembre, 2011 06:29

   

El Govern, el tren i el metro

L’increment dels serveis de tren i de metro ha estat un assoliment de l’autogovern, que ara fa marxa enrere

Editorial | 03/11/2011 |

El conseller Company fou ahir molt contundent, clar i precís en el Parlament a l'hora d'explicar que el tren i el metro surten molt més cars al Govern que no els autobusos. Mostrà així a les clares la filosofia de l'actual Consistori: aposta per l'asfalt i no per les vies. Això, a la pràctica, vol dir que avançam cap a una reducció de serveis del transport públic per tal de retallar despeses. També significa un important gir en les estratègies de diferents governs balears que impulsaren el tren i el metro, cosa que no passava quan Mallorca estava molt més supeditada al Govern central.

Quan l'any 1983 s'assolí l'autonomia, només funcionava una línia de tren: la Palma-Inca; la resta havien estat suprimides en el decurs de les dues dècades anteriors. Va ser l'impuls de diversos presidents (Matas, Antich...) el que féu possible més línies de tren i el metro. Ara sembla que tornam enrere, com si Mallorca no pogués mantenir una xarxa de transport ferroviari, com si deixàssim de banda el futur.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb