Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

Discurs de Bauzà al Parlament. Debat estat de la Comunitat 20-11-12

trenllevant | 21 Novembre, 2012 17:30

Canviant el model de transport

Una cosa que dóna seguretat és la bona gestió. I la mala gestió origina inseguretat, de tot tipus. I el que es va gestionar molt malament, i ara en veim les conseqüències, és el tren Manacor-Artà. Per això hem hagut de suspendre temporalment la línia, per falta de liquiditat. El Govern central només ha aportat 57,5 milions dels 443 firmats amb l’anterior Govern en un conveni ferroviari en el qual s’incloïa aquesta obra i que van qualificar d’«històric», i era poc més que una declaració d’intencions.

L’anterior Govern va licitar i va adjudicar obres per valor de 200 milions d’euros, tot i sabent que no hi havia doblers del Conveni. Per la qual cosa hi havia un desfasament de 143 milions d’euros. Per falta de liquiditat, l’octubre de 2011 es va decretar la paralització temporal de l’obra durant un any, termini que va finalitzar el passat 5 d’octubre. Haurem de renunciar a la realització d’aquesta infraestructura. Per la seva inviabilitat, tant econòmica com social (els estudis de demanda encarregats pel Pacte reflectien un màxim de 555.000 passatgers/any, quan en realitat es necessitarien 5 milions/any per fer sostenible, que no rendible, el servei esmentat).

 

Fa 3 dies els ciutadans han pogut veure l’arribada a Palma d’un dels vagons comprats durant la legislatura anterior. Va costar 8 milions d’euros. 19 unitats van costar més de 122 milions. Acaba d’arribar i no es pot utilitzar. Només guardar-lo i mantenir-lo ens costarà a tots 4 mil euros al mes. És aquesta la meravellosa inversió que ens faria sortir de la crisi i de l’atur?

 

El que sí que hem pogut dur a terme és la posada en marxa del tren elèctric en la línia Palma-Enllaç. El Govern, malgrat la terrible situació econòmica trobada a SFM, va desbloquejar dos contractes necessaris per a la posada en marxa del tren elèctric, que havia estat anunciada a so de bombo i platerets pel Govern del Pacte al final de la passada legislatura.

Però ha estat l’actual Govern el que ha posat en marxa el servei, el 16 de febrer de 2012. Un transport més modern, eficaç, còmode i respectuós amb el medi ambient, que indica el camí que s’ha de seguir en el futur del transport ferroviari a Mallorca.

En temes de transport, i del tren en particular, el cert és que el Pacte es va llançar a projectes faraònics com el de Manacor-Artà, quan el més fàcil era electrificar tota la xarxa ferroviària, fins i tot Manacor i sa Pobla, i evitar així que els passatgers ara hagin de fer transbord a Inca.

Aquesta electrificació completa de la xarxa és un dels objectius prioritaris del Govern actual, lògicament en la mesura que es disposi del finançament necessari, perquè no cometrem irresponsabilitats. Però farem tot el possible per dur-la a terme.

Un altre exemple de mala gestió es pensar més, segons el que pareix, en interessos partidistes que en el benefici dels ciutadans de les Illes Balears, o almanco a aquesta conclusió et porta el fet que s’oculti una sentencia que ratifica que el Govern Central ha d’aportar els 333 milions d’euros a les Illes Balears dels convenis de carreteres dels anys 98 i 2004.

Uns dobers que la Comunitat, els seus ciutadans, ja havien aportat, però que corresponia pagar al Govern, i així ho reconeix la sentència del Tribunal Suprem. Doncs bé, avui també puc anunciar-los que aquest Govern que gestiona per als ciutadans, negociant en els despatxos i sense ostentacions, ha aconseguit incloure una esmena en el Pressupost General de l’Estat on es garanteix el cumpliment dels compromisos adoptats per al finançament dels projectes en matèria de carreteres.

El pròxim dilluns 26 se presentarà una esmena específica per aquest tema d’acord amb el Govern de l’Estat on es reculliran les obligacions plurianuals per al pagament dels 333 mm. € pendents.

És a dir, 92 milions més per a les malparades arques d’aquesta comunitat. Una quantitat que, curiosament, els qui no van estar disposats a reclamar, inclouen en un paquet de peticions que, ara sí, i amb el Govern d’un altre color, volen portar fins a les últimes conseqüències.

Quant a transport, per finalitzar he de subratllar l’elaboració de l’esborrany de la futura Llei de transports i mobilitat de les Illes Balears. El maig es va presentar al sector un primer esborrany de la futura llei, perquè volem que sigui fruit del consens amb tots els agents implicats. Es tracta d’una norma que ajudarà a regular i dinamitzar tot el sector del transport per carretera de les illes (metro, tren, taxi, etc.). I marcarà les pautes sobre la viabilitat o no de determinades inversions en la matèria. Això és important, perquè s’evitarien dispendis com el projecte Manacor-Artà. Està previst que a començaments d’any es pugui remetre el text definitiu al Parlament.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb