Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

NOTA DE PREMSA: Reunió amb el Conseller de Mobilitat del Govern de les Illes Balears

trenllevant | 22 Maig, 2008 09:15 |

La Plataforma en Defensa del Tren es reuneix avui dia 22 de maig amb el Conseller de Mobilitat per convidar-lo a la Marxa pel Tren de dia 8 de juny


El lema de la Marxa d'enguany, Feim via, és un clar reclam al Govern: vies fins a Cala Rajada sense badar més!


Avui capvespre, a les 17 h, està prevista l'entrevista de distints representants de la Plataforma en Defensa del Tren amb el Conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, per anunciar-li la celebració de la 7a Marxa pel Tren, el proper diumenge dia 8 de juny.


La Plataforma entregarà al Conseller una camiseta amb el lema d'enguany, Feim via, per recordar-li que els ciutadans del Llevant fa ja 10 anys que reclamen el tren fins a Cala Rajada, i que ja passa d'hora que el Govern faci la seva part.

 


El finançament, l'etern problema


Tot i que la Conselleria de Mobilitat ja s'ha expressat en el sentit de fer arribar el tren fins a Artà, la ciutadania veu, any rera any, i aquests dies motiu de debat, com des del Govern de Madrid no es rep el finançament necessari per aquesta infraestructura. El tren és un sistema de transport útil, necessari i sostenible. I és, per damunt de tot, un servei que no tenim i que ens deixa en inferioritat de condicions respecte a qualsevol altre habitant d'Espanya o Europa.


No volem veure, una vegada més, com davant la falta de finançament estatal, el Govern de les Illes Balears tapa altres forats i no fa passes per solucionar el problema de mobilitat a Mallorca.


El Govern de les Illes Balears s'ha de mostrar més decidit, valent i ràpid en la prolongació de la xarxa ferroviària. I el Govern de l'Estat Espanyol no ens pot privar més temps de les inversions que mereixem.

 

Estructura de la Marxa
Com s'ha fet cada any, la Marxa partirà de distints punts de la comarca i, per les antigues vies del tren, arribarà a una estació on se celebrarà un dinar i una festa final.
Enguany, la festa final serà a Sant Llorenç.
De bon matí, els marxaires partiran des de Cala Rajada i aniran fins a Sant Llorenç passant per Capdepera, Artà, Son Servera i Son Carrió, on s'afegiran els trenaires dels distints pobles.
Gent de tota Mallorca podrà sumar-se a la reivindicació per partir cap a Sant Llorenç des de l'estació de Manacor. Alguns ho podran fer en tren, des de Palma, Inca, Sineu o Petra, però altres, com els de Vilafranca, Felanitx, o Campos, on també s'ha reivindicat el tren, hauran d'acostar-se a Manacor amb altres mitjans.
Una vegada tots arribem a Sant Llorenç, i prèvia compra del tiquet, la Confraria de Pescadors de Cala Rajada ens oferirà una fideuà gegant, tal i com va fer a la darrera edició de la Marxa.
En haver dinat, la festa continuarà amb la lectura d'un manifest i l'actuació de distints músics en favor del tren.
Els Ajuntaments posaran a disposició dels marxaires autocars per tornar als seus pobles.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb