Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

Una mica d'història: sabíeu que...

trenllevant | 31 Maig, 2008 12:07 |

La línea d'Artà es va inagurar en 1921, completant així la xarxa ferroviaria Mallorquina. La línea tenia una llargària de 30,314 Km, als quals podem afegir 1,870 Km de vies secundàries. Els seus resultats econòmics varen ésser magres, malgrat això ha estat una de les darreres línes en tancar-se.

El tancament va tenir lloc el 1977 i va afectar també al tram de l'Empalme a Manacor a conseqüència d'un accident produit per la col·lisió entre un cotxe i un Ferrostal en un creuament de la via amb la carretera. Desde el govern es va tancar la via fèrrea ja que representava un perill i Ferrocarrils de Mallorca no disposaven del material ni els diners per afrontar les modificacions corresponents i optà per a tancar la línea però sense aixecar la via, per la qual cosa sempre queda la possibilitat de que torni reobrir-se.

La línea d'Artà és l'unica que es va trobar embolicada en una acció bèl·lica, quan en 1936 les tropes republicanes desembarcaren a Porto Cristo i ocuparen Son Carrió, tallant-la. El 4 de setembre reembarcaren les tropes atacants i el 5 es va fer un reconeixement de la via, duranr el qual es trobaren alguns rails aixecats entre Son Carrió i Son Servera i el tunel de Sa Punta tapiat. Els danys no devien ésser molt importants perquè amb l'ajuda de 20 soldats es va poder restablir el transit aquell mateix dia.

informació de http://www.trensdemallorca.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb