Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

Protecció civil

trenllevant | 04 Juny, 2008 15:36 |

La marxa compta amb l'inestimable suport dels voluntaris de protecció civil de cada municipi per allà on passa.

Tot i això vos facilitam un número de telèfon on podeu cridar per qualsevol necessitat o emergència:

 

647 348 297

Bo és saber-ho i millor si no ho hem de necessitar-ho.

A tots ells, la nostra gratitud.

Comentaris

Ambigüetat

Foravila | 04/06/2008, 15:48

No se si algú vist el plánol de un dels projectes. Pasa per davora sa Farinera, de la cuàl se na xerrat molt durant el darrer mes per el pas de la línea de GESA. Per què quan ha de pasar el tren per allà davora no surten els ECOLOGISTES a protestar, sino que fan tot el contrari, fer marxes a favor! es un fet incomprensible, sobretot per part dels veinats de sa Farinera,tant de Arta com de Capdepera.
Algú en vol di pq d'aquesta ambigüetat????

Moltes Gràcies

No existeix cap plànol

Miquela | 04/06/2008, 16:00

Els plànols dels que parlau NO han sortit de la Conselleria de Mobilitat, que és qui ha de fer el projecte.
Sí a la sostenibilitat, i evidentment, això vol dir sí a la protecció dels espais amb valors naturals.
Deixam d'embullar la gent alarmant sobre projectes que no existeixen?
Gràcies

Si existeixen plànols

Estudiant artanenc de la UIB | 05/06/2008, 09:34

Sr. Miquela,i amb tots els meus respectes, i sumant-me a la postura del Sr. Foravila m'agradaria aclarir-li que es normal que diguí vosté que els plànols no han surtit de la Consellaria de Mobilitat.
Pero la realitat es una altre, i es que estàn circulant per els habitants de Artà i Capdepera, sobretot els afectats, aquets plànols previs al projecte. Pot ser no sigui el definitiu, pero els plànols en si estàn dafora de la Consellaria, vulgui o no vulgui el Sr. Vicens.
De tothom es sabut que a algunes asignatures de la UIB els exàmens no haurien de estar rulant entre els alumnes, pero be es sabut per tots, que se rulen entre els propis estudiants.
Els citats plànols els pucs descriure perfectament, son tan sencills com una línea recta que va desde la corva que fa la antiga via del tren a Son Duc fins al polígon de Capdepera, així es com està redactat uns dels projectes. Es clar que es el més sostenible, perquè al ser en línea recta la sostenibilitat de les arques públiques es molt millor, i perden menys doblers.
En cas de que aquest fou el projecte definitiu, el tren hauria de fer una aturada a Son Duc per anar cap a Capdepera.
Quin temps tardaríem ara per anar fins a Palma en tren? Pot ser 1 hora i 40 minuts? 2 hores?
Un estudiant no pot partir de Artà a ls 5,30 del matí en tren per estar a la Universidad de les Illes Balears a les 8, això es sostenibilitat? El temps avui en día es OR.

Re: Protecció civil

Catalina | 09/06/2008, 14:21

Supòs que el que fa poc construien autopistes es fregaran els dits amb el tren, els seus pons i tunels, i la gent que té terrenys vora les estacions estaran encantats amb les recalificacions... Ens estan tornen a enganyar. JO vull anar a la feina amb transport públic! i això el tren no em serveix si abans haig d'agafar el cotxe per anar a l'estació i quan arrib a Manacor haig d'agafar un taxi o fer 20 min de footing. La veritat es que no entenc què feim...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb