Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

SE PODRIA PERDRE LA LEGISLATURA SI NO S'ACTIVEN ELS PROJECTES DE FERROCARRIL

trenllevant | 05 Juny, 2008 15:15 |

Preocupació en el GOB per les dificultats del Conveni del tren i la manca de projectes

Un del reptes d'aquesta legislatura havia de ser l'impuls de transport col•lectiu i concretament del ferrocarril. Així queda expressat el pacte de govern signat per totes les forces polítiques de centre-esquerra i que governen les principals institucions de Les Balears.
En concret, en aquest pacte s'assenyala el següent:


.." Donar prioritat al transport públic amb el desplegament del ferrocarril fins Alcúdia i Artà- Cala Rajada, a la viabilitat d'una línia pel migjorn de Mallorca, als tramvies a l'aeroport, Badia de Palma i les Badies del nord de Mallorca, i a les iniciatives intermodals que també inclouen el bus."

Més endavant el pacte de govern concreta el següent, referir als conveni amb l'estat central:


"Impuls de convenis amb el Govern de l'Estat que fan referència als àmbits d'R+D+I, transports, ports, medi ambient, ferrocarrils, carreteres, obres hidràuliques, protecció del litoral, costes i platges, parcs naturals i infrastructures turístiques"

UNA LEGISLATIRA QUE PODRIA SER EIXORCA PER AL FERROCARRIL


És a punt de complir-se un any del nou govern i ni tan sols s'ha firmat el Conveni de ferrocarril amb Madrid per a finançar les obres que s'han d'impulsar i hores d'ara no se coneixen els projectes d'extensió del ferrocarril o de creació de noves línies. Així doncs el GOB veu amb molta preocupació aquesta situació i denuncia que si no se firma aviat el Conveni o no se redacten o no s'aproven els projectes ràpidament, aquesta legislatura `podria ser nul•la o eixorca quant a ferrocarril.


Per aquest motiu el GOB insta a totes les forces polítiques a intensificar les accions a fi d'aconseguir la signatura del Conveni i a accelerar les accions per aprovar les noves línies de ferrocarril, com a mínim les previstes en el pacte, i especialment fins a Alcúdia, Manacor-Artà-Cala Ratjada, línia del Migjorn i el tramvia a la Badia de Palma.

 


MARXA DES TREN
Per últim el GOB anima a la ciutadania a seguir reivindicant el ferrocarril i a participar en la Marxa del Tren que tendrà lloc aquest diumenge dia 8 de juny, a la comarca de Llevant

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb