Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

Lectura del manifest de la MARXA PEL TREN DE LLEVANT

trenllevant | 08 Juny, 2008 19:49 |

Tomàs Martínez llegeix.

Què, com estau de cansats?
No m'estranya que estigueu esclatats: ja fa 10 anys que caminam! Fer 10 anys, a qualsevol associació, sol ser un motiu d'alegria, però fer 10 anys que demanam el mateix, no és per estar contents.


Quan toca llegir el manifest, tothom espera que s'expliqui el motiu de la reivindicació. Què us hem de contar? Tots els que som aquí ho tenim ben clar, però si ho hem de repetir, ho repetirem les vegades que faci falta fins que els governants ens facin cas:


El tren és un dret dels ciutadans, no un caprici.
A qualsevol país d'Europa, per complicada que sigui l'orografia o densa la població, és possible la vida sense cotxe. A Mallorca, no ho és.


El ferrocarril és el transport públic per excel·lència. Cap altre mitjà de transport és igualment sostenible, ni ambientalment, ni socialment, ni econòmicament.


El transport en vehicle privat és una de les principals fonts d'emissió de diòxid de carboni, responsable del canvi climàtic. Aquí no tenim altra opció de transport.
Un tren no fragmenta el territori ni ocupa grans extensions de terreny. No són necessàries grans expropiacions.


El tren no fa diferències: gent de qualsevol edat, classe social, condició física, amb alguna discapacitat, un fadrí o una família nombrosa... tots poden anar en tren.
El tren ens fa més sociables: dins el tren es pot participar d'una conversa, admirar el paisatge, parlar amb el veïnat, dormir o llegir. Arribar a la feina després d'un embús i la mateixa història de sempre per trobar aparcament no ens ajuda a començar bé la jornada. I no hi podem arribar d'altra manera.
El tren és un transport segur. La mortalitat a les carreteres assoleix cada any unes xifres que escarrufen. I per molt que les desdoblem o "autopistem", mai no seran tan segures com un tren.


Als pobles que estan comunicats per tren, es crea més activitat econòmica.


Necessitau més motius per justificar la demanda d'un tren?


Escoltau bé: no es tracta només de fer arribar el tren a Cala Rajada. No és per una comarca que som avui aquí. El tren és necessari i beneficiós per tota Mallorca. Duis el tren a Cala Rajada, i després a Llucmajor, Santanyí, Felanitx i molts altres pobles. Volem una xarxa de tren a Mallorca que ens comuniqui de bon de veres!


Quan férem la primera marxa, com avui, hi va haver molts de nins que caminaren per damunt les vies. Molts dels que tenien 9 o 10 anys, aquestes darreres eleccions ja hauran votat. Aquests nins, que cresqueren amb la força de saber el que és bo per a tots i el que només ho és per alguns, no són beneits: saben que sense projecte i sense finançament, el tren no arribarà.


No basta que demanem el tren a la Conselleria de Mobilitat. Són totes les Conselleries que han d'empènyer en la mateixa direcció i força: medi ambient, economia, turisme, obres públiques, joventut, afers socials i presidència haurien de ser aquí, avui, reclamant el tren. On són tots els que falten?
Sabem que aquest govern ha dit més que altres en qüestió de tren, però que encara no ha fet.
Si heu d'anar a Madrid a plorar, negociar, dialogar o imposar, anau-hi, però tornau amb el finançament del tren. Els nostres doblers ja han pagat trens AVE, és hora d'invertir aquí.


Fa deu anys, quan proposàrem el retorn del tren al Llevant, ens prengueren per beneits. Avui ja el tenim a Manacor. La mobilització té sentit. Per això, seguirem FENT VIA i fent marxes fins que el tren arribi a Cala Rajada. Que no n'haguem de fer moltes més! FEIS VIA!!

Comentaris

demogògia...

Biel Joan | 08/06/2008, 20:10

El tren NO es un dret, el que és un dret és un transport públic de qualitat.

El ferrocarril és el transport públic eficaç en entorn urbans de gran densitat, en en entorns de baixa densitat! on es converteix en ineficaç pels seu costos, el seu impacte ambiental, la gran muralla que significa pel territori!

EL tren és inssotenible en aquests entorns diseminats!! i això es pot comprovar amb l'evolució del ferrocarril en tot el món!

Pensar que l´'unica alternativa al cotxe és el tren és resulta insultant! VOLEM UN TRASNPORT PÚBLIC EFICAÇ, SOSTENIBLE I FLEXIBLE A LES NECESSITATS DEL TERRITORI COSA QUE EL TREN NO COMPLEIX!!! pel seu cost, per l'impacte en el territori, per que no es adaptable a les necessitats de la gent sinó que la gent s'ha d'adaptar a ell!

Qui vol el tren? Qui li interessa el tren? Qui construirà el tren?

PROU DEMAGÒGIA I MANIPULACIÓ DE LA GENT!

TREN NO!!
PER UN TRANSPORT PÚBLIC SOSTENIBLE, EFICAÇ I FLEXIBLE!
CONVERTIM El TREN en UNA VIA VERDA QUE ARTICULI EL TERRITORI!

No tornem a posar les màquines on ja les vam treure!! col.loque-m'hi bicicletes, cavalls, passejos per les persones!

Qui vol el tren?

Joan | 08/06/2008, 20:31

Com a mínim, les 3000 persones que han vengut avui a la marxa, estimat Biel Joan.

TREN NOOOO!!!!!!!!!

José Antonio B. | 08/06/2008, 21:01

En Biel Joan te la máxima raó en aquest conflicte.
Que millor que millorar el transport públic exitent? La baixa densitat (6.500 persones a Artà, 8.000 a Capderera en temporada alta i uns 7000 en hivern, 4.500 persones a Sant Llorenç, unes 5.000 a Son Servera)de la zona del Llevant fa que els doblers invertit siguin malgastats.
Aquesta tudada de doblers que es duria a terme per part del Gobern Central, del Gobern de les Illes, més valdria gastar-la en una millor efectivitat i més freqüencies de busos a la zona de llevant entre els pobles.
Jo com a veí de la vila de Artà rebutj totalment, i fins al final del tot la implantació del tren. Personalment, i crec que opinió també d'altres, es molt més rápid els desplaçament per carretera. Tothom xerra de la sinistralitat a la carretera, pero la realitat es què si un va alerta no te perquè tenir un accident. Anant cada setmana a Palma com faig jo pot ser en surtiria barato, pero de segur que algún dia no arribaria de hora a clase a causa dels retards, problemes, etc.

Que per favor no es malgastin doblers públics en demandes de gent que no vol destruir Mallorca, pero que realment volen destruir terra, com es faria en cas de que el tren arribas a Capdepera. Tant de demanar que es soterri la línea electrica de GESA i despres van els que tenen poques neurones i demanen que pasi el tren. Vamos, imcomprensible, per favor.

demagògia?

Anuska | 08/06/2008, 21:42

Amic biel Joan, tu si que ets un demagog! No te creus ni tu el que dius!!!
Artanec a tu te basta que arribi a Artà... vaja, vaja amb els veins que tenim!!! Tú mateix des desqualifiques amb el que dius del cotxe. per cert rectifica les teves dades de població... crec que fa temps estan superades.

TREN NO

José Antonio B. | 08/06/2008, 21:50

Es que ni tan sols vui que arribi a Artà perquè siria tudar els doblers. Si tu fosis un dels veïnats de foravila per on pasas el futur corredor ferroviari estaries d'acord?
Aunque aquestes dades no siguin certes no sen van de molt, perqè els guiris no conten eeh.
No deus entrar molt per el teu estimat ajuntament de Capdepera, perquè ha arribat un avís desde la conselleria de Mobilitat que en les proximes normes subsidiaries es guardi el futur corredor ferroviari entre Arta i Capdepera, i si ti fixes pasa per SA FARINERA. Els mateixos ecologistes com en Piris, en Suso, etc. reusen que pasi la línia electrica; pero pq no se oposen a que el tren destruesquí aquest paratje i les demés finques?

Es que hi ha tans de motius per di NO al tren...

Feis via,

Joan Ramon | 08/06/2008, 22:01

PEns que el tren per altra banda seria un mitja de transport que a més dels ciutadans, serviria com a atractiu turístic, i la realitat és que els països de centre Europa tenen una xarxa ferroviaria de qulitat, un altre lloc on hauria de arribar el tren és a l'aeroport de Palma, Tren elèctric és clar, i així com va pujant el combustible, el tren de cada vegada es fa més necessari.

Salut i enhorabona per la tasca a la gent de la Plataforma.

Jo no he pogut venir, però teniu em meu suport.

Re: Lectura del manifest de la MARXA PEL TREN DE LLEVANT

Cirera | 09/06/2008, 07:35

L'enhorabona per una feina tan ben feta i constant.

Si fins els 1977 era una realitat, ara més que mai ho ha de tornar a ser.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb