Tren de Llevant. En marxa, ja!

La Plataforma pel Tren vol informar-vos dia a dia de totes les accions que durem a terme per tal d'aconseguir el TREN DE LLEVANT. Dia 6 de novembre de 2011 convocam la 8ena MARXA PEL TREN DE LLEVANT que acabarà a Son Servera. Les obres estan aturades. Demanam que es posin en marxa, ja!. VIA LLIURE AL TREN

Dia 9: Cansats però agraïts

trenllevant | 09 Juny, 2008 08:59

Gràcies a tots i a totes

Volem agraïr a tots els qui han fet possible l'èxit d'aquesta marxa. Esperam no oblidar ningú. Si feim algún oblit, recordau-mos-ho i l'hi afegirem: 

MITJANS DE COMUNICACIÓ:


Tomeu Obrador i equip del Diario de Mallorca,

Guillem Mas i equip d'Ultima Hora i Diari de Balears,

Biel Capó i Informatius  de Televisió de Mallorca,

Rafael Gabaldón,

Glòria i Miquel de l'Aguait, i la resta de l'equip

equip de notícies d'IB3 televisió i ràdio,

unitat mòbil d'IB3,

Notícies Ona Mallorca, 

equip del programa l'Altaveu,

equip del programa Tercer Paràgraf,

equip del programa 2 i 2 són 22, 

equip de "El Cafè dels dissabtes" de Capdepera ràdio

Cent per Cent,

Manacor Comarcal,

Manacormanacor

De Franc,

diari vilaweb,

Cap Vermell,

Capdepera ràdio

Flor de Card,

Sa Font,

Bellpuig.

INTENDÈNCIA

Confraria de pescadors de Cala Rajada

Forn de ca n'Amer

Pastisseria VILA

Associació de veïnats de Sant Llorenç

Associació Eixam Xalest de Son Carrió

Associació de Tercera Edat de Sa Coma 

 

MUSICA I FESTA

Coral S'alzinar

Coral Gabellina

Arpellots Havaneres Band

Rock&Press

Banda de música de Capdepera

Lluís Gili

Suso Rexach

Toni Nicolau

Pujà fasuà

Tutupà

Grallers de Manacor

Xeremiers

REVI

COORDINACIÓ I SUPORT

Protecció civil

Ajuntament d'Artà

Ajuntament de Capdepera

Ajuntament de Manacor

Ajuntament de Sant Llorenç

Ajuntament de Son Servera

Serveis Ferroviaris de Mallorca

Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)

 

A tots els que heu vengut, des de diferents punts de Mallorca.

I a tots els qui ens menyspreuen i s'oposen al tren emprant aquest bloc, perquè ens donen força i coratge.

 

 

Comentaris

Tren NO

Miguel Genovart | 09/06/2008, 10:45

Els qui ens hi posam al tren estam contents per la mínima repercusió per part dels mitjans de comunicació, ya que ni sou portada als telenoticies,ni tampoc als diaris. Mal día vau triar per fer la vostra reivindicació, a veure si la pròxima vegada triau un millor cap de setmana.

TREN NO

Re: Dia 9: Cansats però agraïts

Andreu | 09/06/2008, 10:54

Me pareix inadecuat i preocupant que els que defensem el tren califiquem com a menyspreu els arguments que no ens interessa sentir, crec que tindriem de contestar amb arguments! I una llista de tots el que hi vam ser no és argument!
pobre favor ens feim

si llegeixes tots els posts

Miquel | 09/06/2008, 11:29

Si llegeixes tots els posts...veuràs els arguments les desqualificacions i menyspreus de que fan gala. Ens tracten d'indigents, ca...un bagatge molt magre. Tanmateix sou els qui estau en contra qui no heu tengut cap repercussió i pel que mi respecte no us tornaré donar més bolla. No existiu.

Els arguments a favor estan molt clars al manifest.

Tren NO

Miguel Genovart | 09/06/2008, 11:34

Noltros no ens volem fer sentir com vosaltres, simplement deim el que pensam en aquest blocs i veim que no es cosa de una ni de dues persones.
El dia en que ens hagem de fer sentir no ho farem amb marxes, sino bloquejant el pas del tren i provocant retards etc, com a piquets. Se que no es una forma correcta, pero es efectiva i sou vosaltres, els que voleu tren, els qui podeu i sufrireu les conseqüencies

TREN SI O POTSER NO!

Miquel Vives | 09/06/2008, 11:57

Algú em pot dir... Estam lluitant pel TREN o per un transport públic de qualitat? Sembla que hi ha gent que vol el tren sigui com sigui. Jo crec que els que estavem a la marxa, la majoria, el que voliem era un transport públic de qualitat i eficaç, una proposta pot ser el tren però n'hi ha d'altres? si n'hi ha les vull conèixer i poder-les comparar amb l'opció del tren. I estic d'acord amb l'Andreu. Dir NO EXISTIU ens fa molt de mal sense arguments no hi ha possibilitat d'aconseguir res, quina por em fan els fanàtismes del tren o els del Miguel per les autopistes. Arguments i transport públic de qualitat sigui quin sigui per això penso treballar.

JO SI EXISTESC

Petra | 09/06/2008, 12:49

En sorpren molt tot el que he llegit, bloquejant el tren? Miquel Genovart: Tot el que dius son merament paraules? El que jo digui, reivindiqui i lluiti sempre seran fets, la lluita per cualque cosa digna, per bé a tothom.

Jo com a membre de la plataforma et puc dir que estic molt satisfeta de la marxa, del temps que he invertit personalment per ella, i que seguiré fent feina, juntament amb els meus companys.

Seguirem fent feina!!!! FEIM VIA

I qui són aquesta gent que truquen de matinada

Pere | 09/06/2008, 17:33

Bones,
un parell de coses. És increïble veure alguns comentaris que no fan al cas i que venen de gent de la contrada, o no? Fent un repàs de les intervencions negatives a n'aquest bloc podem destacar els següents nicks:
1r.- Juan Carlos Moreno que respon com a Biel Joan o com a Jordi Garcia. Amb la IP: 83.41.66.159. Des de Barcelona.
2n.- Miquel Genovart que respon també a Un que viu a Palma, Jose Antonio B. i Universitari. Amb la IP: 88.26.66.94. Ve de la zona de la Comarca de Llevant
3r.- Catalina que respon també com a Miquel Vives i Andreu. Amb la IP: 80.24.10.184. La teva ip respon a alguna part de Catalunya, a prop de Reus.
4t.- I finalment, i potser molt relacionat amb en Miquel Genovart, tenim en Indignació al Tren Gabellí, Estudiant artanenc a l'UIB, Foravila, Fora els ecologistes d'Esquerres i Veïnat d'Artà. Amb la IP: 217.126.219.59. Ve de la zona de la Comarca de Llevant
Per tant, podem notar un trastorn per personalitat múltiple preocupant.
Vos recoman als 4 que faceu una profunda reflexió sobre el que estau descalificant i de quina manera. Potser no voleu profunditzar perquè les raons del no al tren és degut a que teniu una finqueta, amb un xaletet que hi viviu o que voleu vendre a algun alemany. Teniu la gran sort de viure a foravila, deixau que els indigents (com deia un o uns de vosaltres) tenguem alguna cosa per a millorar les nostre vides.
No vos vull gens de mal, i estic content que hi sigueu. Perquè el vostre acollonament em fa percebre que el Tren de Llevant prest farà sentir el seu xiulet per la comarca de llevant. I tranquils, atentau tot el que volgueu...
Salut i tren

Endavant

Joan Ramon | 09/06/2008, 19:01

Molts d'anims, una xarxa ferroviaria moderna, s'ha de anar ampliant, per altra banda més endavant, en poder gaudir de aquesta ampliació, n'han de venir més, hauria de arribar a l'aeroport, a Alcúdia... i és clar que el Tren no pot arribar per tot, per això es fan els busos llancaderes, però tamoc els autocars poden arribar per tot, i un Tren electric serà menys contaminants, a més tindra un atractiu turístic afegit, als detractors els puc assegurar que el major alicient turístic no és venir per anar a passejar amb AUMASA, dir que he estat xofer de Autocar.
bé res companys, molt bona tasca, i com algú de voslatres deia, si aquí heu tengut crítiques virulentes, és perquè veuen que el tren està per arribar.

Haurem d'anar a cercar un billet aviat.

Salut i anims.

Pere, ets un crack!

Miquel | 09/06/2008, 19:40

Ostres, Pere! quin crack! La lliçó de les ip és magistral! Als que intentau desqualificar la marxa, encara que sigueu tres: teniu un documental de 30 minuts penjat a youtube que dona resposta a totes les raons que plantejau (vies de futur). S'hi explica el cas de Suïssa on un poble de 100 habitants té un tren cada hora. Pel que fa als telenotícies: els heu vist avui? parlen del tren a primera plana a tots: la crisi del transport i del petroli també parla del tren de llevant. Parla de tots els trens de mercaderies que no s'han fet en aquest país. Parla de com serà el futur on el transport públic serà l'única alternativa a un món quasi sense petroli. D'altra banda, fins a Artà no s'ha d'expropiar a ningú: que deis de pagesos que quedaran orfes de terra? Tanmateix, d'expropiacions ja veurem si en parlam quan el tren vagi cap a Cala Rajada: pot anar al costat de la carretera. Per cert, que no xapen finques i fan expropiacions per fer carreteres? sabeu quin cost ambiental té per la societat el co2 dels cotxes? Ho veureu pq sou joves. Sabeu què són 40.000 morts a Europa cada any per mor dels accidents? I tots els que pateixen seqüeles com ara traumestismes cranoencefàlics i han de ser mantinguts per la societat fins el final dels seus dies? vos feis una petita idea del cost en vides, de territori, de contaminació...de la factura que pagam entre tots per carreteres i autopistes? No hi ha cap pressupost per fer un tren que li arribi a la sola de la sabata. Podeu contestar a això? El tren sí que ho fa: és el transport terrestre més econòmic, ecològic i segur que existeix. No ho dic jo, ho diuen les dades recollides a qualsevol indret del món on hi ha tren. Les dades del cotxe, per desgràcia, també són globals i negatives.
Jo vull que els meus pares, quan no puguin conduir, puguin anar en tren. Vull que els més petits puguin anar a Palma en tren al cine o al teatre, cosa que jo no vaig poder fer. Vull que els joves puguin anar a la discoteca i tornar amb el tren sense jugar-se la vida a la carretera. Com a mínim vull el mateix que tenen a la península i que s'ha pagat amb els meus impostos. Vull arribar a la mitjana espanyola en hospitals, en escoles i en quilòmetres de vies....tenc més arguments, però ho deixaré aquí. Qualque dia esper llegir alguna cosa amb una mica de base i sentit en contra del tren. Aquest moment, després d'anys d'estar a l'aguait, encara no ha arribat.

Ah, i enhorabona!

Miquel | 09/06/2008, 19:53

Ah, i enhorabona a tots els marxaires!Especialment a tots els que treballareu per fer-ho possible i a aquesta meravellosa criatura d'un any que no deixa de sorprendre'ns i meravellar-nos: Cap Vermell, sou un autèntic luxe! esper gaudir-vos molts d'anys!

Alter ego

Andreu Cañellas | 09/06/2008, 20:46

(ei, som en Miquel, però faig veure que som un altre...veig que això se du bastant per aquí)
Molt bé, Miquel, estic completament d'acord amb tu. Però has deixat de dir un parell de coses: que Mallorca és el lloc del planeta on hi ha més cotxes per habitant. També podries afegir que la mitjana d'accidents i morts a Mallorca és molt més alta que a la península. Ah, i que a s'estiu hi ha molta més povlació (faig qualque falta per despistar;-) pels turistes. I que si a principis del segle XX teniem 250 quilòmetres de tren, com és que no en podem tenir més a principis del XXI si tots els països, fins i tot Espanya, encara que aquí no ho sembli, estan apostant pel tren. Deu ser que no som Espanya...els independentistes tenen una altra raó de ser...Au, bona nit...me'n vaig a llegir que diu en Vicenç.

TRANSPORT PÚBLIC PER TOTHOM!! I SNSE DESTROSSAR EL TERRITORI

Biel amb IP de barcelona | 10/06/2008, 22:26

Estimat Pere, com diu en Miquel ets un crack! mirar les IP, realment un crack...! No sé si saps que molts mallorquins hem tingut que marxar de Mallorca per estudiar i treballar perquè s'illa no ens dóna aquesta possibilitat. I ens estimam Mallorca i hi tornam i feim pinya entre naltros quan hi som fora i hi tenim les nostres families i volem tindre el present i el futur. Sembla mentira que es malinterpretin les meves paraules d'aquesta manera, tots o quasi tots volem un transport públic de qualitat i per tots. Això no vol dir que creiam que el tren sigui la solució, millor dir NO ho és. Els estudis ho diuen, les experiències d'altres regions Europees amb les mateixes característiques també. Les vies de tren que s'estan construint a Europa responen a tres parametres diferents:
1.- trens turístics amb paissatges molt exepcionals per unir dos punts d'interès turístic, amb preus i característiques especials per turístes, No és el cas.
2.- tren de rodalies per unir perifèries de grans ciutats amb el centre, en nuclis urbans de més de 2 milions d'habitants i amb frecuencies de menys de 20 min perquè serveixin per fer disminuir l'ús del cotxe, línees deficitaries amb amb grans problemes de finançament, un bon exemple el patim a Barcelona, en aquest cas ni Palma copleix aquests paràmetres. Fins Inca té possibilitats.
3.- trens d'alta velocitat per unir grans nuclis urbans entre distàncies relativament curtes i que puguin competir amb l'avió, podem travar aquest creixement viari a Europa, al Japó on les distàncies entre grans nuclis super densos és curta, també s'està utilitzant per unir grans nuclis urbans amb aeroports a més de 50km de la ciutat. Tampoc estem parlant d'això.
SI!! és una vergonya que l'aeroport no estigui connecat amb tren fins a Palma i el resta de xarxa de tren. ës una línea inqüestionable.
Miquel, hi ha sectes que't faran creure que els ovins existeixen o que la terra és plana. Comparar Suissa amb Mallorca, NO té sentit!!! si ens convertim no només amb un país de bandolers sinó també de blanquejadors de doblers, amb el centre de negoci de l'especulació mundial de petroli, matèries primes, armes i comestibles potser ho podriem discutir, però et recomano un viatge a Suissa, que vegis si els pobles són nuclis urbans compacte o dispersos, si et pots pagar el bitllet de tren, si la relació de necessitats de transport públic i les dificultats climàtiques són iguals, comprovaràs que et podràs moure per tot el país amb transport públic, veuràs quin és majoritariament i llavors comprovaràs que quan Mallorca tingui un transport públic del mateix nivell potser algú podrà permetres el luxe de convertir pobles sense cotxes i amb accés únic de tren per millonaris, NO és el cas. Potser tindrem de mirar a altres zones com algunes illes del mediterrani o les canàries amb sistemes inteligents de transport públic que permeten que la seva gent es pugui moure sense necessitat de cotxe, a un cost molt inferior, amb un impacte sobre el entorn mínim, i amb una absoluta capacitat per adaptar-se a les necessitats canviants d'un territori. EL tren no et porta a la porta de casa teva perquè la teva padrina pugui muore's!!!! això mai ho farà el tren si és que vius a l'estació i llavors et felicit perquè a part de poder disfrutar del tren cada dues hores faràs un molt bon negoci amb les teves possesions, oi! pillin...
Sabem que porteu i durant un temps portàvem treballant amb el tren però per molts Mallorca necessita un transport públic per TOT, que compleixi amb les necessitats reals del territori, que serveixi pel desenvolupament de les zones ara molt mal comunicades i per la totalitat de Mallorca.
No feim un altre cop el ridícul i malgastam els doblers i el prestigi i la lluita per un transport públic de qualitat amb un altre METRO!
Ja n'hi prou d'insfrestructures que parteixen el territori, que trenquen els corredors ecològics, que obliguen a fer km de cotxes per creuar un terrotori dividit i pr anar-lo a buscar, ja n'hi ha prou d'especulació amb les recalificacions de terrenys que comporten les noves estacions concentrant els punts de creixements al seu entorn. Els mateixos que van destruir i es van enriquir amb les autopistes i el tren a Manacor (sobres, sobres i més sobres!) ara es freguen les mans! Sistemes de transport públic adaptats al territori impedeixen crear punt concentrats de desenvolupament urbanístics que destrossen el territori.
A Espanya i a Europa hi ha milers de km de vies verdes que han permès el desenvolupament sostenible d'àmplies regions, articulant un turisme de respecte amb l'entorn aprofitant les antigües vies obsoletes, Només teniu que passau-se per Olot fins a Girona i conèixer l'Empordà per comprovar-ho.
Sabeu la concesió que té AUMASA amb el Govern i perquè no el pot, o no sap, o no vol desfer?
Sou uns fanàtics del tren o voleu un transport de qualitat per Mallorca, per tota Mallorca. Què va costar el Metro de Palma i què haguessim pogut fer amb aquests doblers, No repetim el mateix des de l'esquerra perquè si és així SI QUE ESTAM PERDUTS! perquè la dreta tindrà arguments durant dècades per fer més autopistes!!! Que les promeses electorals poc realistes NO destrossin el futur de Mallorca!
Menys fanatisme i més arguments!

NO ENGANYAM MÉS A LA GENT!

NO AL TREN!

SI A UN TRANSPORT PÚBLIC EFICAÇ, MODERN I DE QUALITAT PER TOTA MALLORCA! treballem per aconseguir-ho!!pel futur i present de MALLORCA.

p.d. amb tot el respecte i amb admiració per la gent que treballa pel que creu. Però sempre és millor saber que creure, no? donguau tota la informació a la gent! ;)

Biel, o no

Miquel | 11/06/2008, 06:57

Benvolgut, ningú t’ha dit res pel fet d’escriure des de Barcelona. Jo també escric des de Barcelona. Hi vaig venir a estudiar amb 18 anys i ara hi visc de manera bastant definitiva. El que en Pere criticava és que empris tres pseudònims per fer veure que sou més gent de la que sou.
1. En el punt u devies estar despistat i pensant en una altra cosa: Cala Rajada, Artà o Son Servera no són llocs d’interès turístic? Ostres, idò que tirin la meitat dels hotels en terra ara mateix ;-) Pel que fa al paisatge, estic segur que el valores tant com jo: no hi ha enlloc al món tan guapo. Viatjar en tren a Palma des de Manacor és una experiència d’una bellesa sublim. I si un dia t’entretens a caminar per damunt les vies des d’Artà a Manacor descobriràs meravelles. Després de viatjar per tot el món et dic sincerament que racons tan guapos com Cala Agulla, pocs (sense sombrilles ni hamaques molt millor).
2. L’educació pública és deficitària, per això l’hem de treure? La sanitat pública també és deficitària, la tancam? El problema de Barcelona, efectivament és de finançament i de no haver ampliat la xarxa i els serveis abans que s’ho menjàs tot la demanda. Ara, és un problema de finançament provocat perquè els que decideixen on van els doblers no els ha donat la real gana d’invertir aquí i així han ofegat el sistema: hi ha catenàries de l’any 1936 encara en funcionament! Tot i això, avui he anat a fer feina amb tren i de conya. No sempre van malament, encara que ho sembli. El problema és que abans de fer l’AVe havien d’haver renovat i millorat la xarxa de rodalies...
3. Per mi els trens d’alta velocitat són molt menys necessaris que els de rodalies i una gran equivocació a molts nivells. Com dius, no estam parlant d’això, per tant deixem aquest punt.
4. Estam d’acord amb lo de l’aeroport. No crec en els ovnis (mentres no em demostrin el contrari amb proves irrefutables). La terra és rodona i t'ho puc demostrar empiricament: ves al far de Cala Rajada i mira l'horitzó. He estat a Suïssa i ho compar amb Mallorca ara i quan vaig fer el documental “Vies de Futur” i no veig quin problema hi ha. És més, l’orografia mallorquina és molt millor que la Suïssa per fer trens. El problema és que tots plegats pertanyem a la secta del cotxe. Ningú no qüestiona que hi hagi carreteres que arribin a qualsevol poble per petit que sigui, per què no hi ha d’arribar una línia de tren. Això passa a Suïssa, passa a Catalunya i passa a Mallorca: la línia de Manacor passa per molts de poblets i hi ha tres o quatre persones a l’andana...i què, no tenen dret a anar amb tren? A Suïssa passa el mateix. Quan els primers polítics van parlar de reobrir línies a Mallorca els que manaven llavors, finals dels 80 principis dels 90, els van dir si també proposarien que tornàssim a anar amb carro enfotent-se. Quan es va parlar de reobrir la línia de Manacor es va dir que seria un desastre i que no la faria servir ningú. La línia de Manacor té un munt d’usuaris i els que s’oposaven al tren ara hi pugen.
Sa meva padrina no hi pujarà al tren, efectivament, perquè fa anys que és morta. Ara bé, fins que va morir podia caminar i de ca seva a l’estació d’Artà no hi havia gaire: és el que tenen de fantàstic els pobles, les distàncies són curtes. Els taxis et deixen a la porta de ca teva, però no veig a ses padrines artanenques o serverines amb poder adquisitiu com per pagar-se’n un fins a l’hospital de Manacor o de Palma...
No sé que vols dir amb això de les possessions ni el pillin. En tot cas, no tenc cap possessió a prop de l’estació...Aquest transport públic que dius que Mallorca necessita, benvingut sies, és el tren combinat amb el bus.
“Ja n’hi ha prou d’infraestructures que parteixen el territori”, et refereixes també a les autopistes i les carreteres? No sé de cap punt on el tren de Llevant pugui obligar a fer cap voltera, jo diria que interfereix minimament amb les altres vies. No deus conèixer el traçat, clar, com que no has vengut a les marxes:-). Això de les requalificacions al voltant de les estacions....les estacions solen estar dins el nucli urbà amb habitatges al voltant...no veig que en el cas d’alguna estació que s’ha obert nova anant a Palma des de Manacor i que està un pèl allunyades del centre hi hagi hagut cap creixement de res, però hi estaré atent. Diria que els requalificacions a Mallorca van per un altre camí.
Les vies verdes són collonudes. Aprofita mentres no fan el tren per anar-ho a comprovar a Mallorca. El tren és compatible amb deixar un corredor al costat per anar caminant o amb bicicleta. Les vies són obsoletes fins que se’n posen de noves.
El proper pic que vegis un eriçó esclafat enmig de la carretera que va a Cala Rajada, demana-li si no s’hagués estimat més creuar unes vies amb una freqüència de pas immensament més baixa. Pots fer el mateix amb les genetes, conills i la resta d’animals que cada any moren a carreteres i, no tant, a les autopistes (clar, no poden ni entrar-hi per travessar...)
Lo d’Aumasa, més o manco, està explicat al documental. Si tu coneixes el misteri del poder actual de les rectoretes tot i el mal servei i els escàndols que les acompanyen (record el cas d’un conductor sense carnet) som tot orelles.
El metro de Palma és collonut. Has anat a l’UIB? Has vist la quantitat de cotxes que hi ha? Allò sí que és insostenible. Tal volta et refereixis a que el metro s’inunda: manava qui manava i ja se sap, si en sa nit vas de putes a clubs gai i consumeixes drogues per un tub, després el teu rendiment a la feina baixa un poquet. Sí, una xapuça, efectivametn, però el metro a Palma i a qualsevol ciutat és necessari. Tu que vius a Barcelona ho deus haver comprovat. Un dels impulsors de la marxa, en Joan Matemales, a Barcelona estava encantat: és cec i podia anar a tot arreu tot sol a un preu assumible. A Mallorca també hi podrà anar.
O sigui, dir no al tren i a continuació reclamar “un transport públic, eficaç, modern i de qualitat per a tota Mallorca” és el mateix que dir no a l’energia solar i l’eòlica i a continuació reclamar un futur amb una energia més sostenible. El campanar es queda petit.

Tot i que és una mica cansat, estaré encantat de continuar donant arguments que fa 10 anys que repetim, que estan escrits a internet, que pots trobar a qualsevol web on es promocioni el transport públic, que queden plasmats en el documental penjat a youtube... Hi ha qui la vol rebre la informació i qui no. En tot cas, no perd l’esperança que arribi el dia en que qualcú, escrigui des d’on escrigui, me doni un sol argument raonable contra el tren de Llevant o els trens de rodalies en general.

Salut!

Felicitats Miquel, ara continua

mallorcallevant | 11/06/2008, 18:50

Benvolgut Miquel
És totalment lícit i lloable que defensis el teu documental.
Està molt ben fet, i és una sort poder casar els ideals amb la teva feina i que te paguin per fer el que t'agrada.

Com bé dius els camins de ferro, eren per moure gent i mercaderies.

És una idea romàntica, però també incòmoda, del ferrocarril. Sabien s'hora de sortida però no el d'arribada, aquests devien ser els que partien d'artà o de palma.

Sempre he trobat la línia mataró funcional però també una pena perquè divideix muntanya i mar. És un impacte contra el paissatge del maresme molt fort. Ara que tant és no, perquè tammateix després del tren s'hi van posar les urbanitzacions i després les autopistes perquè el tren no donava a basto.

El que diu en Toni Riera, deu ser per la gent que no se mareja. Jo no puc llegir dins el tren de palma a manacor perquè hi ha trossos que m'he d'aferrar per no caure de la cadira de tant que se remena.

El tros dels accidents de trànsit trob que no ve a cuento amb el documental.

El tema de saturació és a Palma a la via cintura. Al Llevant no tenim saturació de cotxes.

Totalment d'acord amb posar més freqüències de tren per entrar a palma i evitar embussos de cotxe, però dels nuclis de llevant a manacor posa minibusos amb moltes freqúències cap a manacor i que passin per tots els nuclis de població (tots, no només els 4 per on passa el tren).

M'estim més no comentar el tema del canvi climàtic per les darreres polèmiques sortides en els mitjans.

Les imatges del vessament de petroli estan fora de context. O no, el tren de palma a artà funciona amb petroli també.

Per favor, no poseu energia eòlica a les comarques de llevant, com proposa el del gob.

ah, i si tornau fer una marxa a peu, tancau els portells, encara hi ha pastors que guarden ovelles per on passen les vies del tren. Avui mateix he vist que havíeu deixat un portell obert.

Nosaltres també volem un transport public, però ho volem òptim i consideram que el tren no és òptim.

Si, si, construiu a Catalunya, més km de vies ferroviàries. Crear una via nova és com crear una autopista nova. Xapes el territori.

Sostenible és una paraula que l'haveu sobada tant que ja és insignificant.

El Japó és un país molt dens de població. No ho podeu comparar amb Mallorca. L'únic comparable són les flors dels ametllers.

El suís disposa de 4 trens cada hora per anar a la ciutat a fer feina!. No diu quants de km hi ha del poble a la capital. De Manacor en surt 1 cada hora per anar a ciutat! Hi ha 50 km i tarda una hora. D'artà tardarà una hora i mitja, més els 10 minuts de transbort a Manacor. Per què no ho deis en això a les marxes a peu?

Aumasa és una vergonya! Jo vaig fer tard 4 anys cada matí a l'institut culpa d'aumasa.

És vergonyós que el Govern no pugui arreglar el contracte que tenen amb Aumasa des de temps d'en franco.

Aquest home que diu penós deu fer temps que no ha anat amb transport públic per barcelona.

I Miquel, no estic gens d'acord amb el final que sentencies: "El futur de la mobilitat, sens dubte, passa pels camins de ferro". El futur de la mobilitat pública i eficient passa per implantar al territori sistemes de transport intel.ligents.

T'anim a fer un nou reportatge. Un reportatge que compari el tren amb els sistemes intel.ligents de tranport col.lectiu. És un altre documental d'investigació, però enlloc de mirar cap al passat mirant cap al futur.

Mirar el paissatge per la finestra d'un tren és com mirar la mar per la finestra d'un hotel

mallorcallevant | 11/06/2008, 18:56

HI ha una frase que m'ha fet reflexionar. Algú diu que mirar per la finestra del tren mentre viatges d'inca a manacor és espectacular. I tant! Ho és tant com el turista que mira la mar amb vistes a sa punta de n'amer per la finestra de l'hotel.
Noltros pensam, quina pena que hi hagi aquests hotels tan asquerosos. Però el turista pensa. Quina sort que tenc de gaudir d'aquestes vistes!
És el mateix que un viatger que mira per la finestra del tren que pensa, quin paissatge més extraordinari. Però el pagès i el pastor pensen: "quina putada més grossa que m'han fet, i aquests quatre pardals ecologistes que se pensen que anant a 4 manifestacions a l'any i 2 dies a l'any amb tren arreglaran él món"

Mallorcallevant

Miquel Piris | 11/06/2008, 20:45

Benvolgut mallorcallevant: tot un plaer parlar amb tota una comarca mallorquina en ple ;-). Aniré ràpid: un altre pages a qui han expropiat per fer una carretera o una autopista diu: "joder, quina putada, si arriben a fer un tren només m'haguessin fotut la meitat de la meitat de la meitat de la terra". Paradoxalment la capacitat d’una via doble de tren és equivalent a 16 carrils d’autopista. Pel que fa al planol del petroli: saps que el tren és el que menys petroli consumeix de tots els transports terrestres conjuntament amb el bus, no. I tant que ve a compte. Menys petroli consumit, menys riscos a la costa. En tot cas evidencia la fragilitat d'un sistema drogodependent del petroli. En aquests moments la major part dels trens al primer món van amb electricitat. El canvi climàtic...només el 99'9% dels cientifics hi estan d’acord, sí, millor que no diguis res. La via de tren de Mataró és força impactant, però ho és molt mes que no n’hagin fet més des de 1848. El tren no és romàntic, és actual i funcional arreu on es cuida: és el present i serà el futur. Jo he llegit dins el tren anant a Palma sense marejar-me, i també m’he remenat: Tant de bo a Mallorca el cuidassin més...Els accidents venen a cuento perquè el tren és el vehicle terrestre més segur que existeix. El cotxe, en canvi, és el rei de la mobilitat: allà van a parar la major part dels doblers en inversions. Tot i això, el cotxe és deficitari pq deixa milers i milers de víctimes cada dia a tot el món, paraplègics als hospitals, traumatismes cranoencefàlics, mutilats... empesta el planeta i, aquest sí, destrueix el territori que te cagues. El tren, en comparació fa pessigolletes. Jo no parl de saturació de cotxes a Llevant. Però una part dels cotxes que saturen la via de cintura venen de Llevant, ponent, mestral i/o migjorn. Això dels minibusos és compatible amb el tren. La combinació ha de ser sempre bus+tren. Jo estic un pèl enfadat amb el gob pq a llevant ja ha tirat enrera dos projectes eòlics a Llevant. La velocitat del tren a Palma s’incrementarà en electrificar la línia tal i com està previst. Estam d’acord amb aumasa! A Barcelona, tot i els darrersmesos, el tren funciona amb bastanta puntualitat. L’AVE ho ha liat. Una altra frase per acabar: el tren, sens dubte, és el transport terrestre més intel.ligent que existeix. No ho dic jo, ho diuen persones que els han comparat tots als cinc continents. Il•lumina’m i diga’m quins són aquests sistemes de transport tan intel.ligents, però fes-ho amb dades, amb proves...no amb ganes d’anar a la contra i prou.

Et desig que també t’arribi el dia en que puguis fer una feina que t’encanti i te paguin bé per ella.

Bus + tren, clar que si

mallorcallevant | 11/06/2008, 22:15

Miquel
no estam en contra del tren que ja hi ha.
no estam a favor de fer més carreteres ni autopistes.
volem que s'optimitzi el que ja hi ha.
busos, mini, i amb molta freqüència, com els col.lectius de centroamèrica, que circulin per les carreteres que ja hi ha i vagin cap a Manacor (a agafar el tren al qual hi posin freqüències de 20 minuts) i també connectin els pobles de l'interior amb la costa.

no estam comparant ni amb autopistes ni amb cotxes. estam parlant d'optimitzar el transport col.lectiu amb tamanys adaptats a les necessitats reals de la població i amb itineraris que uneixin tots els nuclis de població, no només que manacor faci de hub per concentrar tots els trajectes, ja sigui perquè la gent s'hi quedi a fer gasto o parteixi cap a palma.

els embossos que hi ha a la via cintura no són dels cotxes de la comarca de llevant. concretament els cotxes de la comarca de llevant haurien d'embossar la rotonda de manacor. ni la rotonda de manacor ni l'anterior, que te desvia cap a via cintura direcció andratx estan gaire embossades. El vertader embós està quan entres dins via cintura de cotxes que venen de l'autopista de l'aeroport i els que entren de l'autopista d'inca en direcció a son castelló, exactament.

en quant als molins de vent, enormes i paissagísitcament impactants. tu saps el renou que fan a menys de 3 km? Però bé, a tu això te deu ser igual perquè no hi deus viure a prop.

Sobre el transport públic basat en sistemes intel.ligents,
pega una ullada en això, i després en seguim parlant.
http://www.novacall.fi/sipts/defiles/d3_ver_final.html

Només te demanaria que ho fessis amb un poc d'imaginació i ambició, amb la mateixa que has posat per dinamitzar que torni el tren de llevant.

I pensa per favor amb:
la gent que viu a manacor i fa feina a n'es port o a cala millor o a cala mandia. La gent que viu a sant llorenç i se'n va a fer feina a s'illot, sa coma, cala millor o cala bona. La gent que viu a son carrió i se'n va a fer feina a s'illot o a sa coma.
la gent que viu a artà i se'n va a sa colònia de sant pere, o la gent que viu a capdepera i se'n va a sa font de sa cala, o la gent que viu a son servera i se'n va a cala millor, a cala bona o a sa costa des pins a fer feina, o sa gent que viu a cala millor, i ha d'anar a sa coma o a n'es port de manacor.
no pensisn només amb la gent que anam i venim de barcelona i necessitam un enllaç directe des de l'aeorport al nostre poble de llevant.

jo també vull tenir la seguretat que quan torni de barcelona sàpiga que puc arribar a ca meva amb transport públic i que no tengui la necessitat que ningú m'hagi de venir a buscar. però tampoc vull deixar de pensar amb la possibilitat que ens poguem moure bé i amb comoditat per tota la comarca de llevant.

Rectific

mallorcallevant | 11/06/2008, 22:22

Els cotxes que van cap a Son Castelló no entren per l'autopista d'Inca, sino d'altres entrades.

Rectificar és de savis

Miquel | 12/06/2008, 07:07

No em demanis imaginació, demana'm fets, el mateix que et deman jo a tu i no em dones. Has sentit tocar campanes sobre el tema perque t'hi has interessat una mica els darrers dies, però del tema mobilitat demostres anar peix de mala manera. Ara bé, no et desanimis, continua per aquí perquè tal volta ho arribis a entendre.

L'informe que em fas arribar advoca per la combinació de bus amb el tren. L'has llegit? És curiós que em diguis que no puc comparar Mallorca amb Suïssa i tu te'n vagis a cercar els exemples a Centroamèrica i Finlàndia...
No estàs en contra del tren que hi ha: fantàstic, també el demanàrem nosaltres. Segur que quan el tren de Llevant funcioni podràs dir la mateixa frase...i hi haurà gent que continuarà demanant noves línies fins arribar, com a mínim, a la mitjana espanyola...(arribar a l'europea és un somni). M'encurioseix aquesta actitud vostra dels antitren de voler ser, fort i no et moguis, ciutadans de segona: "No, aquí no invertiu! Ja mos basten ses carreteres!".
La rotonda de Manacor ara no està embossada, però les retencions que hi havia abans de fer la circumvalació eren monumentals: per saturació de cotxes es va destroçar territori: et vas moure llavors en favor dels pobres pagesos expropiats? No dic que no fos necessària però no em diràs que no demostra una certa saturació de cotxes (especialment a l'estiu). Quina és la solució a més cotxes: més carreteres? No, resposta equivocada. Continues obviant que som el lloc del planeta on hi ha més cotxes per habitant i això està relacionat directament amb la manca d'un servei de transport públic eficaç.
He vist bastant camps d'aerogeneradors: solen estar en llocs aïllats; el renou que fan s'ha reduït i des dels llocs habitats és dificilment perceptible. Per sentir-los a tres quilòmetres hauries de tenir orelles de llop...em sembla que el que no ha vist gaires molins de prop deus ser tu...Fan impacte paisatgístic sí, però es poden desmuntar quan deixen de ser útils...mentrestant contribueixen a que els pulmons de la gent no acumulin tanta merda; no es gasti tant de petroli per fer energia; redueixen el CO2 a l'atmosfera; són una alternativa a les nuclears...a mi, ja només pels avantatges ambientals, els aerogeneradors em semblen guapos, igual que els antics molins de vent...ara fins i tot els restauren. Són el signe d'un temps i preferesc aquest a veure desaparèixer les platges de Mallorca, per exemple. Això sí que serà fotut paisatgistica i economicament...si arriba a passar, és clar. Però bé, com que tu saps més que els científics que parlen del canvi climàtic...això poc t'importa. Evidentment hi ha llocs millors i pitjors per fer els molins, per això es fan estudis d'impacte. Ves a veure el fum de la central d'es murterar, allò sí que impacte (per dins i per fora).

Pens amb tota la gent quan pens amb el tren, especialment amb els que no tenen cotxe ni carnet (la major part de la població). Sempre, sempre, sempre combinat amb el bus, a veure si t'entra. El tren és el riu i el bus els afluents. Llavors hi ha la combinació cotxe més tren...en fi, la multimodalitat (cerca-ho a internet veuràs com t'agrada la idea). Pel que fa a mi, si només estàs a favor del tren per les vegades que el faré servir des de l'aeroport, no el demanaria. Dins del conjunt de raons per donar suport al tren, agafar el tren des de l'aeroport suposa un 1 o un 2% del total.
Quan tornis de Barcelona, si tornes, això mai se sap, tendràs un transport públic digne perquè hi haurà un bon grapat de mallorquins que hauran lluitat per tenir-lo. Gent que va lluitar pel Trenc, per les cales de Manacor, per destapar el cas Andratx, per conservar la fauna de les Balears...gent que no és 100% coherent amb les seves idees, ningú ho és, però que ho intenta i això ja val la pena. Són persones a les que tu amb els teus escrits desprecies i intentes deslegitimar amb aquella alegria que us caracteritza. Sé que contestar-te és fer ratlles dins l'aigo i que hi ha una bona part de la societat mallorquina que és com tu. A tu i als que sou com tu, tengueu l'edat que tengueu, desgraciadament no vos canviarem. Ho vaig aprendre després dels atemptats de l'11 M veient els resultats electorals a Malloca. Només contestaré un missatge més teu: espavila perquè fins ara no hi ha ni un raonament que valgui la pena. Ja em disculparàs que no et dediqui més temps, però tenc molta feina.
T'ho recordaré una vegada més: el que defens és tren+bus i altres transports com ara bicicletes, cotxes o motos. Multimodalitat, amic, amb una columna vertebral anomenada tren. Sense ella el sistema de transport es doblega i cau.

Per a qui li pugui interessar

Mallorca Llevant | 12/06/2008, 12:33

"la imaginacion es mas importante que el conocimiento" deia Einstein, un gran científic. 122.000 fonts ho citen (en castellà) http://www.google.es/search?hl=es&q=%22la+imaginaci%C3%B3n+es+m%C3%A1s+importante+que+el+conocimiento%22&meta=

sense imaginació no tenim les eines suficients com per pensar que un altre transport públic de primera superior és possible.

no em sentiré de segona perquè no passi el tren. m'hi sentiré quan passi un tren cada dues o quatre hores, quan hagi d'agafar un bus per anar de cala millor al tren a son servera, esperar el tren, agafar el tren cap a manacor, esperar el tren, agafar el tren cap a palma, i esperar el bus perquè em dugui cap a la uib. Total 2,30 hores per anar i 2,30 hores per tornar si tot va bé.

Tenc la imaginació suficient i també la il.lusió i la perspectiva de futur com per pensar amb un transport públic intel.ligent que tengui la previsió de a quina hora necessit arribar a la uib, que s'apropi a un punt proper de casa, que m'acosti de la forma més ràpida al hub de connexió (manacor) més rapid per arribar a palma. Que a Manacor no hagi d'esperar ni dos minuts per arribar a una estació que no hagi d'entrar al centre de la ciutat per després haver de tornar a sortir, i que per allà passi un bus que em dugui directe a la uib i em deixi davant la meva facultat.

NO volem més xaps al territori, ni amb carreteres, ni amb autopistes, ni amb circunvalacions ni amb trens.

volem un transport públic ràpid, moderm, flexible, eficaç i intel.ligent, que sapiga a quines hore ens hem de moure i quin és el recorregut que necessitam fer. I això, amb imaginació, tecnologia, anàlisis de casos d'altres indrets i sentit comú, és possible.

dades tècniques demanau, cap problema, aviat les vos passarem.

Per a qui li pugui interessar

Mallorca Llevant | 12/06/2008, 12:33

"la imaginacion es mas importante que el conocimiento" deia Einstein, un gran científic. 122.000 fonts ho citen (en castellà) http://www.google.es/search?hl=es&q=%22la+imaginaci%C3%B3n+es+m%C3%A1s+importante+que+el+conocimiento%22&meta=

sense imaginació no tenim les eines suficients com per pensar que un altre transport públic de primera superior és possible.

no em sentiré de segona perquè no passi el tren. m'hi sentiré quan passi un tren cada dues o quatre hores, quan hagi d'agafar un bus per anar de cala millor al tren a son servera, esperar el tren, agafar el tren cap a manacor, esperar el tren, agafar el tren cap a palma, i esperar el bus perquè em dugui cap a la uib. Total 2,30 hores per anar i 2,30 hores per tornar si tot va bé.

Tenc la imaginació suficient i també la il.lusió i la perspectiva de futur com per pensar amb un transport públic intel.ligent que tengui la previsió de a quina hora necessit arribar a la uib, que s'apropi a un punt proper de casa, que m'acosti de la forma més ràpida al hub de connexió (manacor) més rapid per arribar a palma. Que a Manacor no hagi d'esperar ni dos minuts per arribar a una estació que no hagi d'entrar al centre de la ciutat per després haver de tornar a sortir, i que per allà passi un bus que em dugui directe a la uib i em deixi davant la meva facultat.

NO volem més xaps al territori, ni amb carreteres, ni amb autopistes, ni amb circunvalacions ni amb trens.

volem un transport públic ràpid, moderm, flexible, eficaç i intel.ligent, que sapiga a quines hore ens hem de moure i quin és el recorregut que necessitam fer. I això, amb imaginació, tecnologia, anàlisis de casos d'altres indrets i sentit comú, és possible.

dades tècniques demanau, cap problema, aviat les vos passarem.

I no en cant d'altre...

Miquel Piris | 13/06/2008, 10:25

La imaginació és molt important, molt. Però si tan sols tens imaginació i no tens coneixement, és com si no tenguessis res. No et serveix de res tenir ales si no saps volar.

En tot cas, tens imaginació, això m'ha quedat clar. Ara demostra que també ets prou humil i reconeix que darrera la planificació de la mobilitat hi ha persones que pensen, experts que hi dediquen la seva vida, professionals que en saben molt més que tu i que jo. Jo basaré els meus raonaments sempre en el que m'aportin de coneixement ells, a més de la meva experiència. Tu imagines. Ok. Dius que cercaràs dades (com siguin com l'informe en anglès que defensava la coexistència del tren i el bus a Finlàndia, millor que ho deixis córrer). De moment no les tens, però parles com si sapiguessis quin terreny trepitges. I el que trepitges i et vols carregar, precisament, és el que diuen la majoria d'experts en mobilitat a tot el món. Agoserat, no? Des del meu punt de vista, un camí erroni. Si tu vols continuar per aquí, no comptis amb mi. Tenc molta feina com per perdre el temps intentant ficar seny dins un cap on tan sols hi ha imaginació i ganes de dur la contrària perquè sí.

Estàs en contra de més xaps al territori i el tren de llevant discorre per una via que no s'ha de fer nova, és una via feta. O sigui, que ni per aquí l'encertes. Ja et vaig dir que d'Artà a Capdepera s'havia de veure per on passava. I si s'ha de fer un nou xap i suposa un benefici per la col·lectivitat important, idò se xapa, com li han xapat a tanta gent les finques per fer circumvalacions i l'autovia que va de Manacor a Palma. Xaps immensament majors que els que pugui suposar un tren.

En realitat, el que tu vols, perdó, vosaltres voleu (una mica presuntuós això de parlar de tu mateix en plural, no?) és un tren+bus perquè tots els raonaments vos hi duen. Que no ho volgueu reconèixer és un altre tema.

Au, ha estat un plaer. Esper que trobis un bon manual per aprendre a volar.

Salut!

Avui a El periódico

Un | 13/06/2008, 11:43

"No hem de frenar la instal.lació de molins de vent, antenes d'alta tensió, nuclears, magatzems subterranis de gas, incineradores de residus, perquè ens semblin molestos. Estem actuant com nens mimats que es pensen que ho poden tenir tot sense renunciar absolutament a res."

13/6/2008 L'ENTREVISTA AMB MARIANO MARZO, SUPEREXPERT EN RECURSOS ENERGÈTICS

Mariano Marzo: "El pitjor arribarà el 2011"

El geòleg diu que el preu del petroli no baixarà dels 100 dòlars el barril. I això significa que vénen temps molt, molt dolents.


Foto: ÁLVARO MONGE MÉS INFORMACIÓ
Carta de Josep Maria Álvarez als transportistes
EDITORIAL: ¿Qui paga els plats trencats?
NÚRIA NAVARRO
--Sembla que ens preparem per a l'apocalipsi. ¿Hi ha motius?
--No. Aquesta situació ja la va resumir James Schlesinger, secretari d'Energia dels Estats Units durant l'Administració Carter: "El món només coneix dos comportaments en matèria d'energia: complaença o pànic". La percepció dels experts és una altra.

--Vostè n'és un. Endavant.
--Aquesta és la crònica d'un succés anunciat. Els primers informes de l'Agència Internacional de l'Energia, fundada després del xoc dels anys 70, ja alertaven d'això. Però encara no hem tocat fons. Des del punt de vista del subministrament de petroli, el pitjor arribarà el 2011.

--¡Això és demà passat!
--El petroli no s'acaba, perquè d'un jaciment n'extraiem el 35% i la resta es queda sota terra. La clau està en el ritme d'extracció.

--¿Què tal un augment del ritme?
--No és tan fàcil. No sabem si els paï- sos que tenen el petroli realment barat no volen o no poden augmentar la producció. En culpen els especuladors, però si l'OPEP volgués desemmascarar-los, podria fer una demostració de força en el mercat.

--Ja ho entenc.
--Mentrestant, el món demana 150.000 litres per segon. La producció ha arribat al màxim i hem anat tirant amb altres productes, com els derivats del gas natural, els biocarburants o les arenes asfàltiques del Canadà, cosa que ha permès que no hi hagués desproveïment. Però la demanda creix. Els xinesos no volen anar en bicicleta, els indis tampoc, el parc automobilístic augmentarà de 700 a 1.200 milions de vehicles d'aquí al 2030... No s'han fet les inversions necessàries i no hi ha bons descobriments.

--Sona a col.lapse imminent.
--Hem viscut al dia, confiant que no passaria res. Som una societat amb mentalitat de nou-ric. Però, fora que ens salvi una recessió, no hi haurà petroli per a tothom.

--Dibuixi el panorama.
--Hi haurà escassetat. S'accentuarà aquesta sensació d'histèria, que ara només és psicològica. Un informe de Shell preveu per al 2050 dos escenaris: la lluita a mastegots pels recursos (scramble) o l'acord de tots per trobar-hi una solució (blueprint), sabent que a mig camí pot passar que s'hagi de desfer, com passa ara amb els biocarburants de primera generació.

--Solem optar per la via ràpida. ¿Preveu guerres pels recursos?
--No. Hem après la lliçó de l'Iraq. Els Estats Units sabien el que ens cauria a sobre i van mirar d'assegurar el control de les fonts i les rutes del cru mentre preparaven la transició cap a altres energies. Però els ha sortit malament. I ara Bush fa un discurs que ni els verds. ¿Sap per què?

--No.
--Perquè la transferència de capital que es fa als països del Golf és de tal magnitud que poden comprar empreses on vulguin. ¡Occident ha d'acabar amb la dependència del petroli, perquè s'hi juga la supremacia econòmica!

--¿Com es pot fer?
--Acabant amb el fenomen Nimby ("Not in my backyard", o sigui "no al meu pati del darrere"). No hem de frenar la instal.lació de molins de vent, antenes d'alta tensió, nuclears, magatzems subterranis de gas, incineradores de residus, perquè ens semblin molestos. Estem actuant com nens mimats que es pensen que ho poden tenir tot sense renunciar absolutament a res.

--Un remei d'urgència.
--Eficiència i estalvi. Fer el mateix o més però amb menys. Hem de veure de què podem prescindir. ¿Necessitem tant aire condicionat? ¿És vital anar cada cap de setmana a la Cerdanya?

--¿D'això depèn la cosa?
--Qui marca la demanda és el consumidor. Encara que el problema és que el futur energètic no està en mans dels països rics, sinó dels que estan en desenvolupament, que aspiren a arribar allà on nosaltres ja hem arribat. Un 75% de l'increment que es preveu correspon a aquests països.

--Així doncs, Occident està en un carreró sense sortida.
--Potser ens haurem de plantejar si el creixement econòmic és un fi o un mitjà per arribar a una qualitat de vida que no té per què ser material. Imaginem-nos que anem tots en bici; potser quan un arriba a un cert nivell, s'atura, i els altres segueixen pedalejant.

--Llavors, ¿aquest any hem de renunciar a les vacances al Carib?
--Poden anar-hi, però el que es gastin aquest any potser ho necessitaran l'any que ve per omplir el dipòsit, perquè el barril ja no baixarà de 100 dòlars. El petroli barat ja és història. I el preu de tot s'apujarà. Uns 3.000 productes d'ús quotidià procedeixen del cru, des de cosmètics fins a adobs, passant per medicaments i roba. Hem de viure segons les nostres possibilitats.

NO AL TREN

Miquel Vives | 13/06/2008, 16:38

Miquel. Experts diem que no hi ha un model fantàstic per totes les situacions. Els experts diem que el tren és un molt bon mitjà de transport molt més sostenible que el transport per carretera, en moltes ocasions. I la majoria dels experts que hem estudiat el tren de Manacor fins el mar sabem que no és un dels casos per donar un bon servei de transport públic als ciutadans. Els polítics ho saben i s'han fet realment malevarismes perquè els resultats dels estudis donessin uns valors molt poc creibles i als llindars de lo inacceptable en qualsevol país, ells ho saben però alegüen que s'han passat 10 anys utilitzant el tren com a arma política i ara no s'atraveixen a tirar enrera, tot i saben que hipotecaran el transport públic de les comarques de llevant. SI que s'ha aconseguim, i me n'alegro, el tram de via fins a Manacor però també s'ha fet l'autopista!!!!!!!!!!!!! així que al final l'únic que hem aconseguit és destrossar molt més el territori i destrossar el pressupost del Govern en transport públic. El tren de llevant és inviable economicament i socialment al no solucionar més del 70% dels moviments interiors de la comarca que continuarien necessitant el cotxe. I les curtes distàncies fan que sigui poc probable que trajectes de pocs minuts la gent no agafi el cotxe i s'esperi als horaris del tren. No destrossem aquest país, que ja ens l'han fet malvé prou, amb una proposta que no solucionarà els desplaçaments realment important i majoritaris, NO anem per una proposta que NO impedirà ampliar l'autopista fins el mar. NO construim una proposta que crearà una muralla en tot el territori, que xapara corredors ecològics, que implicarà la construcció de noves carreteres , deviacions, ponts i tunels nous. NO feim una proposta que farà que els pobles on hi hagi estacions creixin descontroladament en comptes de repertir els avantatges d'un transport públic per tot llevant pensat des de paramentres del s. XXI. Em comentes que el tren amb carborant gasta menys que els cotxes, amb quina ocupació? la saps!? i saps la ocupació real d'un tren entre Artà i Capdepera a mig matí? Es clar que la clau està en combinar tren i bus però aquí el problema és fins on té sentit el tren i on ha de començar el bus i això està clar i si els polítics no saben fer la seva feina (donar les millors solucions per les necessitats dels seus ciutadans) i l'únic argumet que tenen teniu raó però ens fa por desenganyar la gent que han "enganyat", llavors si estimam la nostra terra hem de posar-nos en acció i explicar a la gent el que els nostres politics NO s'atreveixen a fer. En un moment on estam estudiant com treure el tren del maresme de la costa, perquè xapa el territori i provoca molts morts cada any, estam petint com modificar la primera infraestructura ferroviaria de l'estat i la col.loquem junt amb la N-II per evitar el mínim impacte i concentrar totes les infraestructures. NO FEIM EL MATEIX! Si VOLEM DESTROSSAR MÉS MALLORCA I QUE D'AQUÍ 3 ANY S'ALLARGUI TAMBÉ L'AUTOPISTA. PEL FUTUR DEL TRANSPORT PÚBLIC A MALLORCA NO AL TREN!

PROU

Administrador | 13/06/2008, 17:39

Aquí s'acaba el debat. Si voleu defensar el NO AL TREN be perque tengueu finques, per que no voleu que arribi a Cala Rajada o pel que sia, endavant! creau un bloc una web i difoneu les vostres idees.
Aquí vos hem deixat espai, temps i fins i tothem deixat que ens amenaceu i insulteu.
Aquí s'acaben les intervencions.
LA MARXA HA ESTAT UN ÈXIT. ENHORABONA A TOTS I TOTES.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb